Internazionale heeft weer een stapje omhoog gezet in de Italiaanse Serie A. De ploeg won thuis met 4-2 van Fiorentina. Napoli verspeelde punten tegen Sassuolo: 1-1.

Inter stond al binnen twintig minuten royaal aan de leiding, na doelpunten van Marcelo Brozovic, Antonio Candreva en Mauro Icardi.

Nikola Kalinic deed nog voor rust iets terug voor de gasten uit Florence, die vlak daarna met tien man verder moesten na rood voor Gonzalo Rodriguez.

Met tien man kwam Fiorentina zelfs nog op 3-2, door een doelpunt van Josip Ilicic. Icardi stelde in blessuretijd zege voor Inter veilig met zijn tweede treffer van de avond.

Het was de eerste zege onder de nieuwe trainer Stefano Pioli, de opvolger van de begin deze maand ontslagen Frank de Boer.

Inter is nu achtste, met 21 punten. Fiorentina staat daar een punt achter op de negende plaats.

Napoli

Lorenzo Insigne maakte vlak voor rust het openingsdoelpunt in stadion San Paolo voor Napoli De kleine vleugelspits is de laatste weken in vorm. In de vorige speelronde was hij goed voor beide doelpunten tegen Udinese (2-1).

Invaller Gregoire Defrel bezorgde Sassuolo een kleine tien minuten voor tijd alsnog een punt. Bij de gasten ontbrak Timo Letschert nog altijd vanwege een blessure.

Juventus gaat aan kop in de Serie A met 33 punten. Daarachter zitten AS Roma, AC Milan, Lazio en Atalanta binnen een punt van elkaar. Napoli is zevende met 25 punten, Sassuolo zestiende met veertien punten.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Serie A