José Mourinho hangt opnieuw een schorsing boven het hoofd. De Engelse voetbalbond FA is maandag een onderzoek gestart naar de Portugese coach van Manchester United.

Mourinho misdroeg zich zondag tijdens de wedstrijd in de Premier League tegen West Ham United (1-1). De trainer schopte na een klein half uur spelen een bidon met water weg. Hij werd daarop naar de tribune gestuurd door arbiter Jon Moss.

Het incident gebeurde nadat Paul Pogba een gele kaart kreeg voor een schwalbe. Mourinho was het niet eens met die straf en liet dat merken.

Het was de tweede keer in een maand dat Mourinho naar de tribune werd gestuurd. Hij miste vier weken geleden al de wedstrijd in de Premier League tegen Swansea City vanwege een schorsing.

De Portugees had in de wedstrijd daarvoor tegen Burnley (0-0) in de spelerstunnel een woordenwisseling met scheidsrechter Mark Clattenburg. Daarbij zou de trainer de arbiter hebben beledigd. De tweede helft mocht hij vanaf de tribune bekijken.

Ook werd Mourinho toen gestraft voor uitspraken aan het adres van arbiter Anthony Taylor voorafgaand aan het duel met Liverpool (0-0) op 17 oktober. Dat kostte hem toen ook een boete van meer dan 60.000 euro.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League