Tiger Woods is klaar voor zijn rentree en deze keer hoeft er geen twijfel te bestaan over zijn vorm. De veertienvoudig Majorwinnaar maakt donderdag zijn opwachting bij de World Challenge op de Bahama's, zijn eerste toernooi na een afwezigheid van bijna 470 dagen.

"Ik kan alle slagen maken die ik wil, op afroep. Ik heb alles onder controle", zei de Amerikaanse golficoon in een interview met USA Today.

Woods was lang uit de roulatie door twee rugoperaties en speelde zijn laatste toernooi in augustus 2015. De Amerikaan plande zijn comeback in oktober, maar meldde zich enkele dagen voor aanvang van het Safeway Open af.

"Ik was er mentaal nog niet klaar voor en ik beheerste toen ook nog niet alle slagen. Het was een slimme zet mijn rentree uit te stellen. De wedstrijdgolfer in mij wilde te graag, terwijl ik er nog niet klaar voor was. Nu wel."

De 40-jarige Woods voerde 683 weken de wereldranglijst aan en schreef in totaal 79 toernooien op de Amerikaanse tour op zijn naam. Door al zijn blessureleed is hij weggezakt naar de 879e plaats op de wereldranglijst.

De World Challenge maakt geen deel uit van de PGA Tour en staat in het teken van Woods' eigen foundation. Er doen achttien golfers mee op de Bahama's.