Max Verstappen rijdt dinsdag in Abu Dhabi nog een keer in zijn auto van 2016. De topteams Mercedes, Red Bull en Ferrari gaan op het circuit van Yas Marina de nieuwe, bredere banden van Pirelli testen.

Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo nemen allebei de helft van de testdag voor hun rekening. De coureurs van Red Bull Racing maken in Abu Dhabi voor het eerst kennis met de banden die komend jaar worden gebruikt in de Formule 1.

"Ik ben benieuwd'', zegt de Nederlander op Verstappen.nl. "Na een halve dag weet ik het wel. Voor mij zijn de banden nieuw, maar er is natuurlijk al eerder mee getest.''

Pirelli presenteerde afgelopen weekeinde tijdens de slotrace in Abu Dhabi het rubber voor komend seizoen. De voorbanden worden 6 centimeter breder, de achterbanden 8 centimeter. Het moet zorgen voor meer neerwaartse druk en grip op de baan en daardoor meer snelheid.

Verstappen eindigde zondag als vierde in de Grand Prix van Abu Dhabi, waardoor hij het seizoen afsluit op de vijfde plaats in de WK-stand. De wereldtitel ging naar Mercedes-coureur Nico Rosberg.