Luuk de Jong is blij dat zijn doelpuntendroogte van meer dan 900 minuten voorbij is. De spits vond zaterdagavond tegen ADO Den Haag (3-1 winst) twee keer het net. 

"Het is een zware periode geweest met veel kritiek. Maar dat hoort er ook bij als je bij een topclub speelt. Ik hoop dat ik de lijn nu door kan trekken", zei De Jong.

Na zijn bevrijdende doelpunt, aan het begin van de tweede helft, reageerde De Jong niet heel uitbundig. Van binnen was hij wel blij, vertelde hij. "Iedereen was blij voor me en natuurlijk was het voor mezelf ook fijn. Ik heb het vertrouwen van mijn ploeggenoten altijd gevoeld."

Tegen Atletico Madrid liet trainer Phillip Cocu zijn aanvalsleider woensdag op de bank. De speler zelf had daar naar eigen zeggen geen grote problemen mee.

"Ik kon even mijn hoofd leegmaken. Hopelijk kan ik nu blijven scoren voor het team en kunnen we een inhaalslag maken. Feyenoord en Ajax willen we nog steeds voorbij."

Cocu

​De treffers van De Jong waren volgens trainer Phillip Cocu vooral 'fijn voor zijn eigen gevoel'. "Zeker als spits zijnde. Er werkt op zo'n moment en in zo'n periode niets beters dan scoren. Ik heb veel positieve punten gezien."

Cocu was blij dat PSV, na vier mislukte pogingen op rij, eindelijk weer eens een strafschop benutte. Gaston Pereiro opende tegen ADO de score vanaf elf meter. "De strafschop was toch een 'dingetje' geworden. Lekker dat die bal erin ging."

De coach vond dat zijn ploeg na dat doelpunt een mindere fase kende. "Het tempo ging naar beneden, pas in de tweede helft pakten we het weer op."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie