Curling

Curlingploeg plaatst zich voor WK en houdt zicht op Winterspelen

De Nederlandse curlingmannen hebben dubbel succes geboekt op het EK in Glasgow. Na de eindzege in de B-divisie volgde een overwinning op Oostenrijk in de play-offs voor het WK.

Het team van skip Jaap van Dorp besloot het drieluik tegen de Oostenrijkers zaterdag met een nipte 6-5-overwinning. Het betekende een ticket voor de WK van begin volgend jaar en tevens een deelnamebewijs voor het olympisch kwalificatietoernooi in december 2017.

De curlingbond meldt zaterdag dat er historie is geschreven. Nog nooit slaagde een Nederlands curlingteam erin het OKT te bereiken.

Droom

"De olympische droom van curlers Jaap van Dorp, Carlo Glasbergen, Laurens Hoekman, Wouter Goesgens en coach Shari Leibbrandt is springlevend."

De play-off tegen Oostenrijk begon vrijdag met een nederlaag van 7-6. Op zaterdag nam Oranje revanche door wedstrijd twee met 9-2 te winnen.

Het derde en beslissende duel bleef spannend tot het einde. Skip Van Dorp beklonk met de allerlaatste steen van het toernooi de wedstrijd in het voordeel van het Nederlandse team.

Lees meer over:

Overzicht: Programma titelkandidaten

Overzicht: Programma titelkandidaten
De Eredivisie gaat de laatste maanden in. Bekijk het resterend programma van PSV, Ajax en AZ.

NUwerk

Tip de redactie