Max Verstappen hoopt niet dat hij volgende maand tot Sportman van het Jaar wordt uitgeroepen.

"Ik heb daar helemaal niets mee", laat de 19-jarige Formule 1-coureur vrijdag weten in De Telegraaf. "Het sportgala is op 21 december. Dan ben ik op vakantie, dus ik ben er sowieso niet."

Verstappen is dit jaar de sensatie in de Formule 1. Hij won als eerste Nederlander en jongste aller tijden een Grand Prix, eindigde nog eens zes keer op het podium en stal de harten van de autosportfans met gewaagde inhaalacties.

Verstappen lijkt een grote kanshebber om Sportman van het Jaar te worden, maar hij wil de titel dus liever niet. ''Als ik heel eerlijk ben, hoop ik dat ik niks win. De enige prijs die telt voor mij is de wereldtitel en verder hoef ik helemaal niets.''

Van Gerwen

De 19-jarige Verstappen vindt bovendien dat het moeilijk is om een keuze te maken. "Sowieso zijn sportprestaties moeilijk met elkaar te vergelijken. Het zou bijvoorbeeld ook net zo goed darter Michael van Gerwen kunnen worden. Hij heeft ook een goed jaar gehad."

De Limburger rijdt dit weekeinde de slotrace van de Formule 1 in Abu Dhabi. De coureur van Red Bull mikt opnieuw op het podium en hoopt de Duitser Sebastian Vettel nog van de vierde plaats in het wereldkampioenschap te verdrijven.

Verstappen over Abu Dhabi en volgend seizoen
Verstappen over Abu Dhabi en volgend seizoen