AZ-trainer John van den Brom was na de 0-1 overwinning van zijn ploeg op het Ierse Dundalk in de Europa League te spreken over de teamprestatie van zijn ploeg.

"Ik vind dat we verdiend gewonnen hebben en dat we zeker in de eerste fase van de wedstrijd beter waren en de beslissende goal maken", aldus Van den Brom tegenover AZ TV.

De beslissende treffer werd al in de negende minuut gemaakt door Wout Weghorst.

"We klapten erop en we hebben de tegenstander geen moment het gevoel gegeven dat ze in de wedstrijd konden komen. Dundalk is een fysiek elftal met een goede mentaliteit. Wij zijn voetballend beter, dat wisten we van tevoren. Dat hebben we zeker in de eerste helft ook laten zien", zei de trainer.

AZ verzuimde na de openingstreffer verder uit te lopen. "In de tweede helft hadden we diverse kansen op de 0-2, als we die gemaakt hadden zaten we op de bank wat rustiger. Toch zijn we heel geconcentreerd blijven verdedigen, dat heeft uiteindelijk ook het verschil gemaakt."

Zenit

Door de overwinning heeft AZ plaatsing voor de knock-outfase van de Europa League nog in eigen hand, ondanks dat AZ voor het duel in Ierland nog niet wist te winnen in de groepsfase. Een overwinning tegen Zenit Sint-Petersburg over twee weken is genoeg.

"We wisten al dat Zenit vroeg in de avond van Maccabi Tel Aviv had gewonnen, dus alles zat mee. Het is bizar dat we pas voor het eerst in vijf wedstrijden winnen en plaatsing voor de volgende ronde volledig in eigen hand hebben."

Ondanks dat Zenit Sint-Petersburg met vijf overwinningen uit evenveel duels al zeker is van de groepswinst, wordt het volgens Van den Brom niet makkelijk tegen de Russische club.

"Zenit is de absolute topclub in onze poule die terecht met vijftien punten bovenaan staat. Hopelijk kunnen we over twee weken in een kolkend stadion alsnog onze doelstelling behalen en overwinteren in Europa."

Bekijk de uitslagen, het programma en de standen in de Europa League