Het Openbaar Ministerie in Spanje heeft donderdag 10,5 jaar celstraf geëist tegen Samuel Eto'o.

Volgens de aanklacht die werd neergelegd bij een rechtbank in Barcelona eist het Spaanse OM van de huidige speler van Antalyaspor ook een boete en terugbetaling van in totaal 18 miljoen euro. Dat meldt persbureau EFE op basis van bronnen bij justitie.

De voormalige aanvoerder van Kameroen wordt ervan beschuldigd dat hij in de periode van 2006 tot 2009 voor 3,87 miljoen euro belasting heeft ontdoken. Eto'o, destijds speler bij FC Barcelona, zou dat geld hebben verdiend met beeldrechten.

Naast Eto'o zijn ook zijn zaakwaarnemer José María Mesalles en de Spaanse vertegenwoordiger van het Hongaarse bedrijf Tradesport and Marketing KFT, Manuel de Jesús Lastre, aangeklaagd.

Neymar en Messi

Woensdag eiste het OM in Spanje twee jaar celstraf voor Neymar tegen belastingfraude. De aanvaller van FC Barcelona hoeft niet daadwerkelijk de cel in, omdat celstraffen tot twee jaar in Spanje omgezet worden in voorwaardelijke straffen.

Neymars ploeggenoot Lionel Messi werd afgelopen zomer al veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf wegens belastingontduiking.