Drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton gelooft nog altijd dat hij zondag in Abu Dhabi zijn vierde titel in de Formule 1 kan bijschrijven. 

''Het is een enerverend seizoen geweest met hoogte- en dieptepunten en ik heb geprobeerd het negatieve in het positieve om te zetten. Dit seizoen is alles mogelijk'', aldus de Brit van Mercedes, die de laatste race van het jaar ingaat met twaalf punten achterstand op zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg.

De afgelopen twee jaar kwam Hamilton als sterkste naar voren in het gevecht om de titel in de koningsklasse en moest Rosberg genoegen nemen met de tweede plaats. Deze keer heeft de Duitser de beste uitgangspositie.

''Het is nu de derde keer dat ik om de wereldtitel strijd. Die ervaring helpt me wat meer ontspannen naar de finale toe te leven'', aldus Rosberg, die bij een overwinning van Hamilton minstens derde moet worden om zijn eerste wereldtitel veilig te stellen.

"Het gaat erom dat ik me volledig op mezelf en de race concentreer. Dat heeft dit jaar goed gewerkt. Ik wil het seizoen afsluiten met een overwinning, dus ik zal zeker niet behoudend rijden'', verzekerde Rosberg, die dit seizoen negen races won en halverwege het jaar een grote voorsprong had opgebouwd.

Niet behoudend

Teamgenoot Hamilton won echter de laatste drie races, waardoor het titelgevecht een spannende ontknoping krijgt.

Max Verstappen wordt gezien als de coureur die het de kemphanen van Mercedes lastig kan maken. Nog altijd is er volop bewondering voor de magistrale inhaalrace van de Limburger in de natte Grand Prix van Brazilië. "Ik ga proberen ze het heel moeilijk te maken, maar Mercedes is snel. Zeker als het droog is'', zei Verstappen.

De race in Abu Dhabi begint zondag om 14.00 uur (Nederlandse tijd). Vrijdag om 10.00 uur is de eerste vrije training en de tweede begint om 14.00 uur. Zaterdag is de derde vrije training (11.00 uur) en de kwalificatie (14.00 uur).

Hier liggen de kansen voor Verstappen in Abu Dhabi
Hier liggen de kansen voor Verstappen in Abu Dhabi