Jenson Button gaat ervan uit dat de Grand Prix van Abu Dhabi zijn laatste race in de Formule 1 is. De Brit gaat na dit seizoen verder als reserve-coureur van McLaren, maar rekent niet meer op een rentree.

De 36-jarige Button maakte eerder al bekend na dit seizoen een stap terug te doen bij het team. Hij maakt plaats voor de Belg Stoffel Vandoorne.

"Ik ga dit weekend in met de gedachte dat dit mijn laatste race wordt", zei de wereldkampioen van 2009 donderdag op de persconferentie. "Ik denk dat dat het beste is. Op dit moment wil ik ook niet verder in de Formule 1 na deze race."

Button accepteerde een nieuwe rol bij het team, omdat hij zich na maanden zonder Formule 1 mogelijk zou kunnen bedenken. In zijn contract zit een optie om in 2018 weer te kunnen racen.

"Maar op dit moment denk ik niet dat ik me nog bedenk. Maar wie weet. Misschien denk ik er over zes maanden of een jaar anders over."

Hier liggen de kansen voor Verstappen in Abu Dhabi
Hier liggen de kansen voor Verstappen in Abu Dhabi

17 jaar

Button begon zijn rijke loopbaan 17 jaar geleden bij BMW-Williams, waarna hij onder meer voor Honda en Renault reed. Hij beleefde in 2009 bij Brawn GP zijn hoogtepunt met de wereldtitel. Sinds 2010 rijdt hij voor zijn huidige team McLaren.

De race in Abu Dhabi begint zondag om 14.00 uur (Nederlandse tijd). Vrijdag om 10.00 uur is de eerste vrije training en de tweede begint om 14.00 uur. Zaterdag is de derde vrije training (11.00 uur) en de kwalificatie (14.00 uur).