Duitsland lijkt het volgend jaar zonder Formule 1-race te moeten doen. Daardoor bestaat de Formule 1-kalender in 2017 uit twintig races. 

Het Duitse vakblad Auto, Motor und Sport meldt dat de Formule 1-teams een lijst hebben gekregen met de Grands Prix voor volgend jaar, zodat ze vluchten en hotels kunnen boeken. De race op het circuit van Hockenheim staat daar niet op.

Volgens eerdere berichten zou Hockenheim op 30 juli 2017 gastheer zijn van de Duitse Grand Prix. De organisatie had echter problemen om de financiën rond te krijgen.

In 2015 kon de Duitse race ook al niet doorgaan wegens geldgebrek. Dit jaar was er wel een race, mede omdat Formule 1-baas Bernie Ecclestone de vergoeding had verlaagd. "Het is niet de bedoeling dat we dat weer doen'', liet de Brit al weten.

Naast Duitsland waren ook de Grands Prix in Brazilië en Canada aanvankelijk nog onder voorbehoud. Woensdag werd duidelijk dat de race in Montreal gewoon plaats kan vinden. Op de lijst die de teams voor volgend jaar hebben gekregen staat de GP in Sao Paulo ook gewoon vermeld.

De Internationale Autosportfederatie FIA komt op 30 november in Wenen bijeen om de definitieve kalender te maken.