Volleybalster Manon Nummerdor-Flier gaat verder op het strand. De zaalinternational gaat een team vormen met Marleen van Iersel, meldde de bond donderdag.

De 32-jarige Nummerdor-Flier miste afgelopen zomer de Olympische Spelen in Rio de Janeiro vanwege zwangerschap. Door haar overstap zegt de 430-voudig international de zaal vaarwel.

Ze treedt in de voetsporen van haar echtgenoot Reinder Nummerdor, die jaren geleden al de overstap maakte van zaalvolleybal naar beachvolleybal. Hij stopte na de Spelen in Rio.

In Van Iersel krijgt ze een partner met olympische ervaring. Zij vormde in Rio een combinatie met Madelein Meppelink. Het duo kwam niet tot de kwartfinales. Wel werden Meppelink en Van Iersel in 2014 Europees kampioen. Met wie Meppelink verder gaat is nog niet bekend. 

Bedenktijd

Nummerdor-Flier wilde aanvankelijk verder als zaalvolleybalsters en trainde sinds september mee bij Eredivisionist Zwolle. Ze werd echter op andere gedachten gebracht door Van Iersel.

"Na enige bedenktijd heb ik volmondig ja gezegd", zegt Nummerdor-Flier op de website van de Nederlandse bond. "Ik beschouw het als een luxe dat ik in zo’n sterk programma terechtkom, en dat ik mag gaan spelen met iemand die zo ervaren is als Marleen. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar het is een droom om straks het EK in eigen land te mogen spelen."

Van Iersel durft niet te voorspellen hoe lang het duurt voor haar nieuwe partner helemaal omgeschoold is. "Dat Manon een goede beachvolleybalster kan worden staat voor mij buiten kijf. We gaan nu keihard werken om zo snel mogelijk samen op het hoogste niveau te kunnen spelen."