Het Nederlands elftal is twee plaatsen gezakt op de wereldranglijst van de FIFA. De equipe van bondscoach Danny Blind staat nu 22e.

Oranje werd op de ranking, die donderdag is gepubliceerd, gepasseerd door IJsland en Peru. Vorige maand steeg de ploeg nog vier plaatsen.

Het Nederlands elftal speelde deze maand twee duels. De oefenwedstrijd tegen België werd met 1-1 gelijk gespeeld, terwijl het WK-kwalificatieduel met Luxemburg met 3-1 werd gewonnen.

De ranglijst wordt nog altijd aangevoerd door Argentinië, dat nu Brazilië achter zich heeft. Duitsland zakte van de tweede naar de derde positie. Chili steeg twee plekken en staat nu vierde. Dat ging ten koste van België (vijfde) en Colombia (zesde).

Frankrijk

Frankrijk, een van de tegenstanders van Oranje in de race voor kwalificatie voor het WK van 2018, is de nummer zeven op de ranglijst.

De overige landen die Oranje treft staan wat lager. Zweden zakte van 39 naar 41, Bulgarije steeg van 89 naar 72, Wit-Rusland ging omhoog van plaats 77 naar 74, terwijl Luxemburg twee plekken heeft ingeleverd en nu 132e staat.

De eerstvolgende interland van Oranje is de WK-kwalificatiewedstrijd op 25 maart in Bulgarije. Drie dagen later staat het oefenduel met Italië op het programma.

Bekijk de uitslagen en de stand in de WK-kwalificatie