Kevin Love heeft een nieuw record gevestigd in de NBA. De speler van Cleveland Cavaliers was in het eerste kwart van het duel met Portland Trail Blazers goed voor liefst 34 punten.

De 28-jarige Love kwam in de nacht van woensdag op donderdag tot veertig punten in totaal en had zo een grote bijdrage aan de zege van zijn ploeg: 137-125.

Onder de 34 punten in de eerste twaalf minuten zaten liefst acht driepunters. Met zijn recordscore schrapt hij David Thompson uit de boeken, die in 1978 namens Denver tot 32 punten kwam in het openingskwart.

Klay Thompson is nog altijd de speler die de meeste punten in welk kwart dan ook maakte. De speler van Golden State Warriors sloeg vorig jaar januari genadeloos toe tegen Sacramento Kings door 37 punten te maken in het derde kwart.

Love bleef opvallend nuchter onder zijn unieke prestatie. "Ik wil er niet nonchalant over doen, maar als je er eenmaal mee bezig bent, merk je dat niet eens zo", zei hij tegen ESPN. "Het voelde voor mij op dat moment niet als iets speciaals."

De speler van de Cavaliers bleef slechts drie punten verwijderd van het record van Klay Thompson, een speler met wie hij samen opgroeide in de staat Oregon. "Ik wist niet wat het record was. Ik was er niet zo mee bezig."

Bekijk hier de punten van Love terug: