Coach Josep Guardiola van Manchester City wist dat het spel in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach niet altijd goed was, maar is opgelucht dat zijn ploeg al door is.

De Engelse ploeg speelde in Duitsland met 1-1 gelijk en is daardoor met nog één groepswedstrijd te gaan al zeker van plek twee, achter FC Barcelona.

De Duitsers kwamen in de 23e minuut op voorsprong door een doelpunt van Raffael, maar vlak voor rust maakte David Silva gelijk.

"Na de goal van Gladbach verloren we het hoofd een beetje", constateerde Guardiola. "We hadden het ineens niet meer in handen. We waren dan ook heel erg blij met de gelijkmaker."

De blik van City kan nu dan ook op de competitie. "Ik moet mijn mannen een compliment maken dat we al door zijn met nog één duel te gaan. Europa voelt voor veel spelers nog nieuw aan, maar we blijven ons verbeteren."

Samenvatting Borussia Mönchengladbach-Manchester City (1-1)
Samenvatting Borussia Mönchengladbach-Manchester City (1-1)

FC Barcelona

Ook bij Barcelona is iedereen tevreden. Dankzij een 2-0 zege op Celtic zijn de Spanjaarden zeker van groepswinst. Lionel Messi scoorde twee keer in Glasgow.

"Dit was een zware groep, dus het is extra knap dat we met nog één wedstrijd te gaan al zeker zijn van de koppositie", merkte coach Luis Enrique op.

De trainer zag dat de Schotten zeker voor rust niets hadden in te brengen. "Ik kan me geen kans van Celtic herinneren. Messi was zoals gewoonlijk weer buitengewoon goed."

Luis Enrique haalde in de slotfase Neymar naar de kant. De Braziliaan had mot met een speler van Celtic en dreigde zijn tweede gele kaart te krijgen. Voor hem in de plaats kwam debutant Marlon.

"We vonden dat Neymar rust kon gebruiken", meende de coach. "Bovendien komt Marlon net uit Brazilië. Het was goed om hem wat minuten te geven."

Samenvatting Celtic-FC Barcelona (0-2)
Samenvatting Celtic-FC Barcelona (0-2)

Bekijk de uitslagen, het programma en de standen in de Champions League