De coureurs van Red Bull zullen zich zondag bij de Grand Prix van Abu Dhabi zeker niet inhouden als ze één van de Mercedessen tegenkomen. 

Volgens teambaas Christian Horner van Red Bull hoeven zijn coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo met niemand rekening te houden. "Zij moeten gewoon vol voor het best mogelijke resultaat gaan", aldus de Brit op een persconferentie.

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg strijden in de laatste race van het jaar om de wereldtitel. 

Rosberg verdedigt in de laatste race een voorsprong van twaalf punten op zijn teamgenoot en heeft voldoende aan een derde plek om zijn eerste wereldtitel te veroveren.

Eenvoudig

Hamilton moet winnen om nog kans te maken op de titel. "Zijn taak is dus eenvoudig", concludeert Horner tegen Motorsport. "Voor Rosberg zal de druk er vol opstaan. Hij heeft alles te verliezen. Ik denk dat hij meer dan wie dan ook in zijn spiegels zal kijken."

Horner denkt dat Red Bull weleens een beslissende rol kan spelen in de strijd om de titel. "We kunnen de beste vriend van Lewis zijn, als wij beide auto's voor die van Nico weten te krijgen."

"Als Hamilton aan de leiding ligt en slim is, zorgt hij dat hij niet te veel uitloopt zodat iedereen achter hem tegen elkaar racet. Het zal fascinerend worden."

De Grand Prix van Abu Dhabi begint zondag om 14.00 uur Nederlandse tijd.