AZ-trainer John van den Brom wil donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Dundalk niet vol op de aanval spelen. 

AZ moet donderdag winnen in Ierland om een reële kans te houden de groepsfase in de Europa League te overleven.

"We moeten geduld opbrengen, want we hoeven het duel niet in de eerste tien minuten te winnen. We kunnen ook in de slotfase toeslaan", zei Van den Brom woensdag op de persconferentie.

"Dundalk is een goed en fysiek sterk team dat echt wil voetballen. Ze spelen geen 'kick and rush' maar zoeken voetballende oplossingen."

AZ heeft na vier duels twee punten in groep D. Dundalk en Maccabi Tel Aviv hebben vier punten. De drie clubs strijden voor de tweede plaats achter groepswinnaar Zenit Sint-Petersburg.

Overwintering

De eerdere ontmoeting tussen AZ en Dundalk in Alkmaar eindigde in 1-1. De ploeg van Van den Brom kwam toen met 1-0 voor en kreeg kansen op meer, maar incasseerde vlak voor tijd een doelpunt van de Ieren.

"Het wordt donderdag een duel tussen twee ploegen die móeten winnen om kans te maken op Europese overwintering. Dat wordt interessant", aldus de 50-jarige trainer van AZ.

Alireza Jahanbakhsh is, in tegenstelling tot de uitwedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv, weer van de partij bij AZ. Alleen Rens van Eijden, Gino Coutinho en Jop van der Linden zijn geblesseerd en in Alkmaar achtergebleven.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Europa League