Manchester United wil donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Feyenoord een einde maken aan een slechte reeks tegen Nederlandse clubs.

De laatste zege van de 'Red Devils' tegen een Nederlandse club dateert van 16 februari 2012 toen het Europa League-duel met Ajax in de Arena met 2-0 werd gewonnen. Vervolgens wist United vier wedstrijden op rij niet te winnen.

De return tegen Ajax werd op Old Trafford met 2-1 verloren en vorig jaar was PSV in de Champions League met 2-1 te sterk en eindigde het duel in Manchester in 0-0. Begin dit seizoen won Feyenoord in De Kuip met 1-0 van United door een goal van Tonny Vilhena.

In totaal deed United het echter niet onaardig tegen Nederlandse clubs. Van de vijftien wedstrijden werden er zeven gewonnen, waaronder een 6-1 zege in 1963 op Willem II in de Europa Cup II. Drie keer werd het gelijk en vijf keer won de Nederlandse afvaardiging.

Uitduels

Overigens kan Feyenoord weinig moed putten uit zijn resultaten in recente uitwedstrijden in Europa. Van de laatste veertien uitduels wisten de Rotterdammers er maar een te winnen en dat was op 11 december 2014 tegen Standard Luik (0-3).

Mocht Feyenoord er ook bij United in slagen drie punten te pakken dan is de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zeker van een plek in de knock-outfase. De Rotterdamse club staat samen met Fenerbahçe bovenaan in groep A met zeven punten uit vier wedstrijden. United heeft een punt minder.

De wedstrijd op Old Trafford begint donderdag om 21.05 uur (Nederlandse tijd) en staat onder leiding van de Duitse arbiter Manuel Gräfe.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Europa League