Manchester United wil het contract van Zlatan Ibrahimovic met een jaar verlengen tot medio 2018. 

De huidige verbintenis van de Zweed loopt komende zomer af, maar daarin is een optie opgenomen voor nog een jaar. United is van plan die optie te lichten, zo vertelde trainer José Mourinho woensdag op een persconferentie.

"De situatie van Ibrahimovic is heel eenvoudig. We zijn erg blij met hem, dus we gaan zijn contract verlengen. Hij mag daarna zelf kijken wat hij doet", aldus Mourinho.

Eerder deze week waren er er nog geruchten dat de 35-jarige Ibrahimovic, die afgelopen zomer transfervrij overkwam van Paris Saint-Germain, na dit seizoen zijn loopbaan zou vervolgen in de Amerikaanse MLS.

De Zweedse spits weet ook nog niet zeker of hij volgend jaar op Old Trafford speelt. "We hebben nog niet gesproken", zei Ibrahimovic in een reactie op de woorden van Mourinho. "Maar als ik me over een half jaar nog zo voel als nu, dan komt er een tweede jaar."

Feyenoord

Toch heeft Ibrahimovic vooralsnog niet zijn beste spel laten zien bij United, dat zesde staat in de Premier League. In elf competitiewedstijden maakte hij zes goals. "Ik shine 24 uur per dag", zei Ibrahimovic met een zelfverzekerde glimlach. "Maar als jullie dat willen, zal ik nog mooiere dingen proberen te laten zien."

Ibrahimovic en United vervolgen de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen West Ham United. Donderdag speelt de ploeg van Mourinho voor de Europa League thuis tegen Feyenoord.

De wedstrijd op Old Trafford begint om 21.05 uur en staat onder leiding van de Duitse arbiter Manuel Gräfe.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League