Zo opgewonden en verbaasd als hij langs de zijlijn reageerde op de rode kaart die scheidsrechter Mark Clattenburg hem voorhield, zo begripvol was Sevilla-coach Jorge Sampaoli na het verloren duel (1-3) met Juventus.

"Ik ben terecht weggestuurd'', zei de Chileense coach kalm. "Ik protesteerde zonder een goede reden. Het is niet aan mij het werk van de scheidsrechter te beoordelen."

Sampaoli wilde niets weten van kritiek op de Britse arbiter, die Sevilla-aanvaller Franco Vazquez al in de eerste helft twee keer geel gaf en Juventus een strafschop toekende wegens duwen en trekken in het strafschopgebied bij een hoekschop.

Samenvatting Sevilla-Juventus (1-3)
Samenvatting Sevilla-Juventus (1-3)

"Het zou niet goed zijn over de scheidsrechter te praten", zei Sampaoli. "Natuurlijk protesteerde ik toen ik rood kreeg. Maar nu kan ik me erin vinden, hoewel het me wel een beetje verbaasde." 

De coach bleef er wel bij dat zijn ploeg onterecht verloren had. "Zelfs met tien man hadden we de meeste kansen."

Juventus is na dinsdagavond zeker van een plek in de achtste finale van de Champions League. Sevilla heeft op 7 december een gelijkspel nodig tegen Olympique Lyon om zich ook te kwalificeren.

Bekijk de stand, uitslagen en het programma in de Champions League.