MOSKOU - Arjen Robben, pas voor de tweede keer bij Chelsea in de basis, heeft zijn Londense werkgever dinsdag hoogstpersoonlijk naar de volgende ronde van de Champions League geschoten. De 20-jarige oud-PSV'er tekende voor de enige treffer in Moskou tegen CSKA. Het was voor Chelsea de vierde zege op rij in groep H.

Het doelpunt van Robben, zijn eerste voor Chelsea, was een hele fraaie bovendien. Hij pikte halverwege de eerste helft een subtiel hakballetje van Duff op, gleed langs een verdediger en liet jeugdige doelman Akinfejev zeer beheerst met links kansloos.

Jeltsin

Eigenaar Roman Abramovitsj keek in gezelschap van de voormalige Russische president Boris Jeltsin bewonderend toe.

Ook in de rest van de wedstrijd ging er bij uitvallen veel dreiging uit van de Nederlandse international. Dat gold ook voor de IJslander Gudjohnsen, die twintig minuten voor tijd plaats maakte voor Mateja Kezman. CSKA liet vlak na rust een enorme kans op de gelijkmaker liggen. De Braziliaan Vagner Love knalde een strafschop, gegeven omdat Glen Johnson Zjirkov had neergelegd, ruim over.

Poule

Wie er uit deze poule mee mag naar de laatste zestien bleef een open vraag. Titelverdediger FC Porto kwam tegen Paris Saint-Germain niet verder dan 0-0. De Fransen kwamen daardoor op vier punten, evenveel als CSKA. Porto heeft er twee.

Anderlecht raakte de hoop op eindelijk een goed resultaat in groep G al heel snel kwijt. Werder Bremen kwam al na welgeteld 77 seconden op voorsprong dankzij Klasnic. De Kroaat maakte nog geen kwartier later ook de 2-0. Igor Iachtchouk, de Oekraïense spits met een Belgisch paspoort, deed nog wel iets terug voor de Brusselse club, maar Klose herstelde even later de marge van twee doelpunten.

Ook daarin had Klasnic een belangrijk aandeel. Dat het daar bij bleef dankte Anderlecht aan doelman Peersmann. In de slotfase bleef hij het antwoord schuldig bij een inzet van alweer Klasnic, waarna Jensen de eindstand op 5-1 mocht bepalen.

Davids

Inter sloot met Valencia af op 0-0 en bleef eerste in de stand met tien punten, één meer dan Bremen. Edgar Davids stond weer eens in de basis. Van der Meyde begon op de Milanese bank en bleef daar.

Barcelona deed in groep F hele goede zaken door AC Milan met 2-1 te verslaan. Wel moesten de socios erg lang geduld hebben voor ze de overwinning konden begroeten. Ronaldinho zorgde daar pas twee minuten vor tijd voor. En hoe, de Braziliaan schudde twee bewakers af en knalde onhoudbaar raak. Bij rust was het 1-1 door treffers van Sjevtsjenko, wie anders, voor Milan en Eto'o. Clarence Seedorf maakte pas een kwartier voor tijd zijn opwachting in de Italiaanse ploeg. Hij verving Serginho. Jaap Stam ontbrak door een blessure.

Barcelona en Milan hebben nu negen punten. Celtic boekte de eerste zege, ten koste van Sjakhtar Donetsk: 1-0. Alan Thompson scoorde halverwege de eerste helft. De Oekraïners eindigden met negen man. Timosjtsjoek en Barcauan kregen rood.