De kans is groot dat Klaas-Jan Huntelaar pas na de winterstop zijn rentree maakt bij Schalke 04. De 33-jarige spits is nog aan het revalideren van een knieblessure.

Huntelaar liep de kwetsuur eind oktober op tijdens een training in aanloop naar de derby tegen Borussia Dortmund.

De 76-voudig international van Oranje zou in eerste instantie enkele weken uit de roulatie zijn, maar zijn rentree laat volgens Schalke-directeur Christian Heidel toch langer op zich wachten.

"Het duurt eerder weken dan dagen voordat hij terugkeert", zegt de Duitser dinsdag tegen Kicker.

Dit seizoen kon Huntelaar sowieso niet altijd rekenen op een basisplaats bij Schalke 04. In zeven competitiewedstrijden was de oud-Ajacied goed voor één treffer.

Oranje

Huntelaar komt ook niet meer voor in de plannen van bondscoach Danny Blind, wiens voorkeur in de spitspositie voorlopig uitgaat naar Tottenham Hotspur-spits Vincent Janssen.

Schalke 04 staat na een slechte seizoenstart op de elfde plek in de Bundesliga met veertien punten. De ploeg uit Gelsenkirchen is wel al sinds begin oktober ongeslagen in competitieverband.

Ook in de Europa League presteert Schalke 04 uitstekend. De Duitsers wisten tot nu toe alle vier duels te winnen en zijn al zeker van overwintering.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Bundesliga