Fenerbahçe-trainer Dick Advocaat heeft Robin van Persie voorgehouden dat een terugkeer bij Oranje in zijn huidige vorm mogelijk is.

Van Persie (33) besliste zondag met twee treffers de derby tegen Galatasaray in het voordeel van Fenerbahçe (2-0). Met zeven doelpunten in de laatste acht duels verkeert de spits in uitstekende vorm.

"Robin doet het geweldig", zegt Advocaat dinsdag in Voetbal International. "Hij speelt goed, hij scoort en wij hebben nu vijf duels achter elkaar gewonnen."

Advocaat was tot medio augustus assistent van bondscoach Danny Blind, maar vertrok plotseling bij Oranje toen hij hoofdtrainer van Fenerbahçe kon worden.

"Ik snap de vraag of hij terug moet in Oranje. Van een afstand vind ik niet dat zoiets aan mij is", aldus Advocaat. "Maar na de wedstrijd tegen Galatasaray heb ik wel tegen hem gezegd dat Oranje nu de volgende stap moet zijn."

Janssen

Van Persie speelde 101 interlands en is met vijftig treffers topscorer aller tijden van het Nederlands elftal. Sinds de mislukte kwalificatiecampagne voor het EK in Frankrijk werd hij niet meer opgeroepen.

Bondscoach Blind geeft de voorkeur aan een jongere generatie. Vincent Janssen is de laatste maanden de vaste spits van Oranje, maar de aanvaller scoorde sinds de zomer slechts één keer in vijf interlands. Bij zijn nieuwe club Tottenham Hotspur heeft Janssen in competitieverband pas eenmaal gescoord, vanaf de penaltystip.

De eerstvolgende interlands van Oranje staan in maart op het programma. Op 25 maart speelt Nederland voor de WK-kwalificatie in en tegen Bulgarije. Drie dagen later is in de Amsterdam Arena Italië de tegenstander in een vriendschappelijk duel.

Bekijk de stand en het programma in de WK-kwalificatie