Feyenoord krijgt donderdag in de Europese confrontatie met Manchester United in ieder geval te maken met Henrikh Mkhitaryan. Dat liet manager José Mourinho maandagavond weten.

De 27-jarige middenvelder werd afgelopen zomer door Manchester United voor ruim 40 miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund, maar kreeg vooralsnog slechts sporadisch speeltijd van Mourinho.

Mkhitaryan kwam vooralsnog in slechts zes officiële wedstrijden in actie voor de 'Mancunians'. Tegen Feyenoord mag hij weer zijn opwachting maken. 

De Armeniër zat zaterdag niet bij de wedstrijdselectie voor de competitiewedstrijd tegen Arsenal (1-1). "Dit was geen wedstrijd voor hem", verklaarde Mourinho op de website van United. "Hij heeft een duel met minder druk en betere omstandigheden nodig om zijn kwaliteiten te tonen. Tegen Feyenoord gaat Henrikh spelen."

De aanvallende middenvelder heeft zijn transferbedrag vooralsnog niet kunnen waarmaken op Old Trafford. "Natuurlijk is Henrikh niet blij, maar hij zet zijn frustratie goed om. Hij houdt zijn mond, werkt hard en probeert zich aan te passen", aldus Mourinho.

Het duel tussen Manchester United en Feyenoord begint donderdag om 21.05 uur.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Europa League