Pavel Kulizhnikov heeft afgelopen week voor commotie gezorgd voorafgaand aan de World Cup in Nagano. De 22-jarige sprinter liep woensdagnacht met Russische ploeggenoten in beschonken toestand door de Japanse stad.

Kulizhnikov was volgens De Telegraaf gaan stappen met zijn ploeggenoten, onder wie ook topsprinter Ruslan Murashov. Om 01.00 uur zou de politie zijn ingeschakeld door buurtbewoners met de melding dat er van alles werd vernield in de stad.

Naar verluidt heeft de politie de zaak vervolgens overgedragen aan een Japanse reisleidster, die de zaken voor de Russen regelde tijdens hun verblijf. Rond 02.00 uur werden de dronken Russen naar hun hotel gebracht.

"Ik vind het dom, ongelooflijk dom dat ze dit hebben gedaan. En dan ook nog eens een paar dagen voor de wedstrijd", zegt assistent Pavel Abratkiewicz maandag in De Telegraaf. "Of het nog tot verdere sancties gaat leiden, weet ik niet. Dat is uiteindelijk aan de bond."

Derde plaats

Overigens waren de prestaties van Kulizhnikov in Nagano onder de maat. Op de 1000 meter eindigde hij als derde en op de 500 meter als vijfde. 

Murashov werd op de 500 eerste in de B-groep in 35,11.