Borussia Dortmund moet doelman Roman Bürki de rest van dit kalenderjaar missen, De Zwitser heeft een breuk in zijn middenhandsbeentje.

Bürki liep de breuk zaterdag op in de met 1-0 gewonnen topper tegen Bayern München. Hij kan minstens twee maanden niet in actie komen, zo meldt Dortmund maandag op de website van de club.  

Binnenkort ondergaat de 26-jarige keeper een operatie. Hij zal de komende tijd waarschijnlijk vervangen worden door Roman Weidenfeller.

De 36-jarige Weidenfeller was jarenlang eerste doelman van Dortmund. Vorig jaar verloor hij zijn basisplaats aan Bürki. De 22-jarige Hendrik Bonmann is de derde doelman in de selectie van trainer Thomas Tuchel. De Duitser wacht nog op zijn debuut in de hoofdmacht.

Drie punten

Ondanks de breuk maakte Bürki zaterdag de negentig minuten vol tegen Bayern. Door de zege is Dortmund, dat derde staat in de Bundesliga, de regerend landskampioen tot op drie punten genaderd. Koploper RB Leipzig heeft zes punten meer dan Dortmund.

Dinsdag speelt Dortmund in de Champions League tegen Legia Warschau. De Duitse club is al zeker van een plek in de achtste finales.

Bekijk het programma en de standen in de Champions League