Jens Toornstra rekent erop dat Manchester United donderdag op volle sterkte zal zijn in het Europa League-duel met Feyenoord. In september hield trainer José Mourinho in De Kuip (1-0 winst voor Feyenoord) nog een aantal belangrijke spelers aan de kant.

"Het gaat een hele andere wedstrijd worden dan twee maanden geleden", zegt Toornstra in gesprek met NUsport. "Toen was er misschien een beetje onderschatting bij United. Nu zullen ze zeker volle bak gaan."

De 27-jarige Toornstra ziet een gelijkspel dan ook al als een goed resultaat tegen United, dat in groep A een punt minder heeft dan Feyenoord.

"Als we een punt pakken dan hebben we het niet slecht gedaan. Dan houden we United namelijk onder ons. Ondanks dat hun resultaten dit seizoen wisselend zijn blijft het natuurlijk een absolute topploeg. We hebben het over spelers als Paul Pogba en Zlatan Ibrahimovic."

Het vertrouwen is wel groot bij Toornstra, die vorige week nog liet optekenen dat Feyenoord dit seizoen de Europa League kan winnen.

"Toch heb ik dat niet expliciet zo uitgesproken. Ik heb gezegd: als wij een groep met United en Fenerbahçe kunnen overleven, waarom kunnen we de Europa League dan niet ook winnen? Zover is het allemaal nog lang niet."

"Eerst naar Old Trafford. Het is mooi om in zo'n stadion te spelen, maar er is geen tijd om te genieten. We willen daar een resultaat neerzetten."

Pijntjes

Feyenoord beleefde zondag een goede generale voor het duel met United. PEC Zwolle werd met 3-0 verslagen, nadat er drie keer op rij niet gewonnen was in de Eredivisie.

"De afgelopen interlandperiode kwam niet slecht uit", vindt Toornstra. "We hadden wat pijntjes. Nu was vrijwel iedereen weer fit tegen PEC. Het was niet hoogstaand, maar we zijn niet echt in de problemen gekomen."

Met een fraai afstandsschot en een assist had Toornstra zijn aandeel in de zege in De Kuip. "Ja, ik dacht: ik schiet ook maar eens op doel, haha. Hij zat er lekker in."

"Het was een mooie middag. We zijn geen moment in de problemen gekomen en blijven koploper. De voorsprong op nummer drie PSV is bovendien groter geworden. Dat is heel lekker."

Bekijk het programma en de standen in de Europa League