Darts

Anderson schakelt Van Barneveld uit in kraker bij Grand Slam of Darts

Raymond van Barneveld is zaterdagavond uitgeschakeld bij de Grand Slam of Darts. De Hagenaar dolf na een zenuwslopende kwartfinale het onderspit tegen Gary Anderson: 13-16.

De Schot begon sterk aan zijn partij in Wolverhampton door een 4-1 voorsprong te pakken. Van Barneveld liet zich echter niet van de wijs brengen en knokte zich direct terug tot 5-5. Het was een voorbode voor een spannende nek-aan-nekrace.

Beide darters deden met tussenstanden van 5-5, 8-8 en 10-10 niks voor elkaar onder, tot de absolute slotfase aanbrak. Anderson wist een gaatje van twee legs te slaan met de Nederlander en kwam op een 15-13 voorsprong.

Van Barneveld leek dat gat weer te dichten door in de 29e leg liefst twee keer 180 te gooien, maar het was niet genoeg. Anderson won zijn derde leg op rij en besliste daarmee de wedstrijd: 16-13.

Van Gerwen

Michael van Gerwen is nu de enige overgebleven Nederlander bij de Grand Slam of Darts. De Brabander neemt het zondag in de halve finale op tegen Peter Wright. De andere halve eindstrijd gaat tussen Anderson en James Wade.

Donderdagavond werden Benito van de Pas en debutant Danny Noppert al uitgeschakeld. De winnaar van de Grand Slam of Darts krijgt 115.000 euro uit de totale prijzenpot van circa 460.000 euro.

Tip de redactie