Voetbal

Cocu vindt dat PSV te weinig in scoringspositie kwam tegen Willem II

Trainer Phillip Cocu was zaterdag na het zesde puntenverlies van PSV dit seizoen wederom kritisch over het gebrek aan productiviteit en creativiteit. Zijn ploeg kwam tegen Willem II niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. 

''Het kost ons heel veel moeite om een doelpunt te maken. We hebben genoeg mensen die dat kunnen, maar weer is het niet gelukt. Dit soort wedstrijden moet je gewoon winnen'', zei Cocu na afloop in Tilburg.

PSV oogde bij vlagen inspiratieloos en had het eigenlijk de hele wedstrijd lastig met Willem II. Pas toen Steven Bergwijn in de ploeg kwam de tweede helft kregen de Eindhovenaren wat mogelijkheden.

"Hij zorgde voor dreiging en kon zijn man passeren'', zag Cocu. "In de eerste helft lag het tempo veel te laag en gebeurde er weinig. Willem II kon daardoor steeds weer georganiseerd staan.''

Scoringspositie

Het was niet alleen het gebrek aan scherpte in de afronding dat tot de nodige ergernis leidde bij Cocu. Ook het creëren van mogelijkheden liet te wensen over.

"Je kan wel 60 procent balbezit hebben, maar in creatief opzicht kwamen we te weinig in scoringspositie", aldus de coach, die veel meer verwacht van zijn ploeg. "Een aantal spelers hebben momenteel niet te topvorm, dat moet je als team opvangen."

PSV staat momenteel op de derde plek met 26 punten. Koploper Feyenoord en nummer twee Ajax kunnen de voorsprong op de Eindhovenaren zondag respectievelijk vergroten tot zes en vier punten.

Cocu beseft dat zijn ploeg ondanks deze mindere fase moet blijven presteren. "Ook als er dingen niet optimaal lopen, moeten we blijven winnen en punten pakken om in de race te blijven."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie