Tennis

Murray en Djokovic treffen elkaar in finale World Tour Finals

De finale van de ATP World Tour Finals gaat zondag tussen Andy Murray en Novak Djokovic. Beide tennissers plaatsten zich zaterdag in Londen voor de eindstrijd. 

Murray won na een zware partij van ruim 3,5 uur in drie sets van de Canadees Milos Raonic: 5-7, 7-6 (5) en 7-6 (9). Het was de langste driesetter ooit bij het eindejaarstoernooi.

Djokovic was na slechts een uur spelen te sterk voor Kei Nishikori: 6-1 en 6-1. De finale van zondag in de O2 Arena wordt een rechtstreeks duel om de nummer één positie op de wereldranglijst, die nu nog in handen is van Murray.

Voor de Schot is het de eerste keer in zijn loopbaan dat hij de finale van de World Tour Finals haalt.

Wedstrijdpunten

Raonic begon nog wel sterk en plaatste de eerste break van de hoogstaande partij bij 5-5. De Canadees serveerde zich vervolgens naar setwinst: 7-5.

In het tweede bedrijf moesten beide spelers één keer hun opslagbeurt inleveren, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Daarin trok Murray met 7-5 aan het langste eind.

In de derde set mocht de Schot bij 5-4 en 6-5 voor de wedstrijd serveren, maar allebei de keren ging het mis en leverde hij de game in. Opnieuw volgde er een tiebreak.

Raonic liet daarin bij 9-8 een wedstrijdpunt onbenut, waarna Murray wel toesloeg op zijn vierde wedstrijdpunt: 11-9.

Vechten

"Ongelooflijk'', stamelde Murray na zijn winst op Raonic. ''Ik moest heel, heel hard vechten om deze partij over de streep te trekken. Voor zulke wedstrijden doen we het allemaal.''

Naast Murray zal ook Djokovic met veel vertrouwen toeleven naar de finale van zondag. De Serviër won al zijn partijen in twee sets.

De huidige nummer twee van de wereld won de seizoensfinale de afgelopen vier jaar en in totaal al vijf keer. Hij kan op gelijke hoogte komen met Roger Federer, de Zwitser die het toernooi zes keer op zijn naam schreef.

Tip de redactie