Darts

Van Barneveld had moeite om in ritme te komen tegen Durrant

Raymond van Barneveld was niet helemaal tevreden over zijn spel in de achtste finales van de Grand Slam of Darts tegen BDO-speler Glen Durrant, ondanks zijn 10-7 overwinning.

Het ontbrak hem naar eigen zeggen aan ritme. "Ik had het even moeilijk omdat hij erg traag gooit, terwijl ik juist graag snel gooi om zo in mijn ritme te komen. Toen hij van 5-2 terugkwam tot 5-5 dacht ik wel even dat het de verkeerde kant op ging, maar gelukkig kon ik dat daarna herstellen", zei Van Barneveld tegenover Sky Sports.

Van Barneveld had ook last van vermoeidheid op het podium. "De partijen ervoor duurden erg lang, waardoor ik heel lang had ingegooid en tijdens mijn eigen wedstrijd een beetje moe begon te worden. Gelukkig eindigde ik met een gemiddelde van 98 en gooide ik ruim de helft van de dubbels. Daar ben ik blij mee."

Noppert

De 49-jarige Hagenaar treft nu regerend PDC-wereldkampioen Gary Anderson in de kwartfinales. De Schot rekende af met de Nederlander Danny Noppert: 10-9.

Debutant Noppert speelde een uitstekende partij tegen Anderson. "Ik had het idee dat ik hem kon pakken”, aldus Noppert tegenover RTL7. "Ik baal er enorm van dat ik deze partij verloren heb, echt zonde. Maar één ding is zeker: ik ben niet afgegaan."

Noppert kwam van een 9-6 achterstand terug tot 9-9, maar moest toen alsnog zijn meerdere erkennen in Anderson. De Nederlander gold voor de Grand Slam of Darts als een onbekende speler van dartsbond BDO, maar plaatste zich verrassend voor de achtste finales.

Van de Pas

Benito van de Pas kon geen moment aanspraak maken op de overwinning tegen James Wade. Hij ging met 10-2 onderuit en haalde slechts een gemiddelde van 88,3 per beurt. 

"Dit maakt me hard. Ik was vandaag gewoon niet goed”, zei Van der Pas na afloop. "Ik zag Wade af en toe mank lopen op het podium, daarom dacht ik even dat hij geblesseerd was. Maar hij gooide ze wel, dus ik denk niet dat hij zoveel last had van zijn been."

Tip de redactie