Van Barneveld plaatst zich voor kwartfinales Grand Slam of Darts

Raymond van Barneveld heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton. De Hagenaar was in de tweede ronde met 10-7 te sterk voor de Engelsman Glen Durrant.

Benito van de Pas en Danny Noppert slaagden er niet in de laatste acht te bereiken. De Tilburger ging met 10-2 pijnlijk onderuit tegen de Engelsman James Wade, terwijl de Fries nipt verloor van de Schotse wereldkampioen Gary Anderson: 10-9.

Tegen Durrant sloeg Van Barneveld na een gelijkopgaand begin toe in de zesde leg en vervolgens liep hij uit naar een 5-2 voorsprong. De winnaar van 2012 leek een eenvoudige avond tegemoet te gaan, maar Durrant knokte zich terug en verzuimde Van Barneveld zelfs op een 6-5 achterstand te zetten.

Van Barneveld was op tijd bij de les en pakte drie legs achter elkaar. Durrant was nu wel mentaal gebroken en mocht uiteindelijk nog blij zijn dat het 10-7 werd.

Van Barneveld neemt het in de kwartfinales op tegen Anderson, die alle moeite had met Noppert. Met name in de openingsfase maakte de debutant de nodige indruk. Hij brak Anderson bij een 3-3 stand met een fraaie 164-finish en had tot aan de twaalfde leg geen dubbel gemist.

Vanaf dat moment ging het echter mis voor Noppert. Anderson maakte er 6-6 van en stond niet veel later op een 9-6 voorsprong. Noppert gaf niet op en kwam zelfs helemaal terug tot 9-9. In de beslissende negentiende leg liet Anderson zien waarom hij tot één van de titelfavorieten behoort.

Van Gerwen

Van de Pas kwam tegen Wade geen moment in zijn spel en moest liefst vier breaks incasseren. Pas bij een achterstand van 8-0 won hij zijn eerste leg.

De als zesde geplaatste Wade treft in de kwartfinales Chris Dobey. De Engelsman zette eerder op de avond in een zenuwslopende wedstrijd landgenoot Jamie Hughes met 10-9 opzij.

Titelverdediger Michael van Gerwen schaarde zich woensdag al bij de laatste acht. De Brabantse nummer één van de wereld was met 10-5 te sterk voor de Schot Robert Thornton. Hij kruist in de kwartfinales de degens met de Noord-Ier Brendan Dolan.

Tip de redactie