Voetbal

Liverpool-manager Klopp neemt het op voor 'dronken' Rooney

Jürgen Klopp heeft het donderdag opgenomen voor Wayne Rooney. De aanvaller van Manchester United werd vorige week tijdens een trouwfeest in beschonken toestand gefotografeerd, maar volgens de manager van Liverpool maakt de buitenwereld zich er veel te druk om.

"Deze generatie is de meest professionele generatie ooit. Binnen en buiten Engeland", begon Klopp zijn verhaal op zijn wekelijkse persconferentie.

"Alle legendarische spelers waar iedereen van houdt en alle spelers die nog steeds aanbeden worden, dronken als duivels en rookten als ketters. Dat waren nog steeds goede spelers, maar dat gebeurt tegenwoordig niet meer. Ik ken niemand die zoiets doet."

De 49-jarige Duitser kwam dan ook met een treffende vergelijking op de proppen. "Bij de kerstborrel moest ik de glazen bijna zelf inschenken voordat er ook maar iets gedronken werd."

"Dit zijn professionals. Het is zoals met alles. Ze waren op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en dat is nooit goed. Ik weet niet waar Wayne was, maar het zal wel meevallen."

Uitgaansverbod

Rooney had enkele uren voor het bewuste moment nog met het nationale elftal met 3-0 gewonnen van Schotland op Wembley. De in de Engelse tabloids gepubliceerde foto's waren voor de Engelse voetbalbond FA wel aanleiding om donderdag een uitgaansverbod in te stellen voor de spelers van de 'Three Lions'.

"Laten we dit niet groter maken dan het is", zei algemeen directeur Martin Glenn van de FA. "Natuurlijk verdient dit niet de schoonheidsprijs voor een aanvoerder van Engeland, maar hij heeft zijn excuses aangeboden."

NUwerk

Tip de redactie