Formule 1

Verstappen ziet circuit GP Abu Dhabi als mooie uitdaging

Max Verstappen ziet de eerstvolgende Grand Prix van Abu Dhabi als een uitdaging om opnieuw te laten zien wat hij allemaal in zijn mars heeft.

"Het ontwerp van de baan in Abu Dhabi is anders, er zijn veel lage snelheidsbochten en bochtencombinaties", zegt de 19-jarige Nederlandse coureur van Red Bull Racing op zijn eigen website.

"De unieke lay-out maakt het een uitdaging, want een kleine fout in een van de vele opeenvolgende bochten kan een ronde verpesten. Het is ook belangrijk om in de laatste sector sterk voor de dag te komen om je banden goed te houden."

"Daarnaast heeft Abu Dhabi een paar gave kenmerken die eruit springen ten opzichte van andere races. Het hotel loopt over de baan, wat erg speciaal is en geweldig is voor toeschouwers."

"Ik heb de omgeving kunnen verkennen en tijd doorgebracht in Dubai, wat altijd leuk is. Misschien probeer ik dit jaar meer uit van de Arabische keuken, daar heb ik nog niet echt van kunnen proeven."

Benieuwd

Verstappen maakte vorige week tijdens de Grand Prix van Brazilië de nodige indruk door in de slotfase van de race van plaats zestien naar plek drie op te rukken. De Grote Prijs van Abu Dhabi is alweer de laatste van dit seizoen. Verstappen kijkt al uit naar volgend jaar.

"Ik denk dat we terugkijkend erg blij kunnen zijn met 2016. Er is door de gewijzigde reglementen veel werk te verzetten voor volgend jaar en ik denk dat iedereen benieuwd is om de nieuwe auto’s te zien. Ik kan niet wachten om van start te gaan."

De Grand Prix van Abu Dhabi wordt volgende week zondag om 14.00 uur verreden. Mercedes-rijders Nico Rosberg en Lewis Hamilton zullen dan onderling uit gaan vechten wie er wereldkampioen wordt.

Lees meer over:
Tip de redactie