Voetbal

Koeman vindt dat uitspraken over Lukaku uit zijn verband zijn gerukt

Ronald Koeman vindt dat de uitspraken die hij deed over Romelu Lukaku uit zijn verband zijn gerukt. De manager van Everton zei vorige week dat de Belgische spits iets fout zou hebben gedaan als hij zijn carrière beëindigt op Goodison Park.

De supporters van Everton reageerden verbolgen, waarop Koeman het donderdag nodig vond om tijdens de persconferentie voorafgaand het thuisduel met Swansea City van zaterdag tekst en uitleg te geven over de kwestie.

"Natuurlijk willen we Romelu graag laten zien dat Everton gaat groeien en dat we zullen meestrijden om de titels", begon Koeman zijn verhaal.

"Maar als Everton op dit niveau blijft acteren, dan zou het natuurlijk niet goed zijn als hij zijn loopbaan hier beëindigt. Want hij is nu al een van de beste spitsen en nog maar 23 jaar oud."

De Nederlandse coach rekent erop dat hij ook na de winterstop de beschikking heeft over Lukaku. "En wat er in de zomer gebeurt, zien we dan wel weer. Als hij nog een paar jaar blijft zou dat zeker niet slecht zijn voor zijn carrière, zolang hij zich blijft verbeteren en ontwikkelen."

"Hij is een van de betere spitsen in de Premier League en in Europa. Natuurlijk is er veel belangstelling voor hem, maar ik heb geprobeerd om Romelu zo lang mogelijk voor de club te behouden."

Met zeven competitietreffers heeft Lukaku een belangrijk aandeel in het huidige succes van Everton. De 'Toffees' bezetten na elf duels de zevende plaats in de Premier League. De achterstand op koploper en aartsrivaal Liverpool bedraagt acht punten.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League

Lees meer over:
Tip de redactie