Voetbal

Barton één wedstrijd geschorst voor overtreden gokregels

Joey Barton is donderdag voor één wedstrijd geschorst wegens het overtreden van de gokregels van de Schotse voetbalbond SFA.

De 34-jarige Brit, die onlangs door Rangers FC op straat werd gezet, gokte tussen 1 juli en 15 september op 44 voetbalduels.

Omdat hij geen club heeft, kan hij de milde schorsing vooralsnog niet uitzitten. Mocht Barton een nieuwe club in het Verenigd Koninkrijk vinden, geldt de schorsing alsnog.

Gokken op voetbalwedstrijden is voor profspelers die in Schotland onder contract staan überhaupt niet toegestaan, ook als het gaat om duels van andere clubs.

In het verleden werden meerdere spelers in Schotland al eens voor enkele duels geschorst wegens het gokken op wedstrijden.

Opstootje

Barton tekende afgelopen zomer een contract op Ibrox Park, maar raakte in september in opspraak na een opstootje met ploeggenoot Andy Halliday op de training na de verloren Old Firm tegen aartsrivaal Celtic (5-1).

Barton bood daarvoor zijn excuses aan en erkende dat hij te ver was gegaan, maar werd wel geschorst door Rangers. Een dag nadat hij weer welkom was op de training, kwam Barton niet meer opdagen. Hij zou last hebben gehad van stress. Beide partijen bereikten niet veel later een akkoord over ontbinding van het contract van de middenvelder.

Barton was eerder ook actief voor Manchester City, Newcastle United, Olympique Marseille, Queens Park Rangers en het Engelse nationale elftal.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie