Golf

Golfers Van Driel en Lafeber grijpen naast ticket voor Europese Tour

De Nederlandse golfers Darius van Driel en Maarten Lafeber zijn er donderdag niet in geslaagd een felbegeerd ticket te bemachtigen voor de Europese Tour.

Van Driel en Lafeber schaarden zich bij het kwalificatietoernooi in het Spaanse Gerona niet bij de beste 25 spelers. Joost Luiten is daarom volgend jaar voor de derde keer op rij de enige Nederlander op het hoogste niveau.

Van Driel ging op de slotdag van de zogenoemde 'qualifying school' in Gerona rond in 72 slagen en bezette met een totaal van 428 een gedeelde 51e plaats. Hij noteerde donderdag vijf birdies tegenover drie bogeys én een dubbele bogey. Daarmee bleef hij op par hangen.

Lafeber had een heel slechte eindronde met maar liefst 80 slagen (+8). Hij sloeg zes bogeys en twee dubbele bogeys. Daarmee kwam hij uit op een totaal van 434 slagen en een 72e plek.

Daan Huizing, Reinier Saxton en Jurrian van der Vaart waren al eerder in het toernooi uitgeschakeld. Zij misten dinsdag na vier ronden de cut en daarmee de twee finaleronden. Allen komen volgend jaar weer uit op de Challenge Tour.

Nathan Kimsey uit Engeland won het kwalificatietoernooi met een totaal van 415 slagen (-13). De Argentijn Ricardo González, de Schot Scott Henry en de Italiaan Edoardo Molinari eindigden met een slag meer op een gedeelde tweede plaats. Zij bleven 12 onder par.

Tip de redactie