Voetbal

PSV krijgt boete voor spreekkoren aan adres Makkelie

De tuchtcommissie van de KNVB heeft PSV beboet voor de spreekkoren die door fans werden geuit tijdens het duel op Woudestein met Excelsior (1-3) eind september.

De club uit Eindhoven moet 7500 euro betalen voor de kwetsende uitingen aan het adres van scheidsrechter Danny Makkelie, werd donderdag bekend.

Makkelie was het doelwit van de PSV-aanhang, omdat hij in de slotfase van het afgelopen seizoen een omstreden strafschop gaf aan Ajax, dat op dat moment met de Eindhovenaren streed om de landstitel. 

"Ik schaam me kapot", zei PSV-trainer Philip Cocu na afloop over de eigen supporters. "We moeten achter onze club staan en het team aanmoedigen. Ik heb geprobeerd het te beïnvloeden en te laten stoppen, maar dat lukte niet."

Zonder publiek

Naast de boete heeft de Eredivisionist ook een voorwaardelijke straf gekregen. Bij herhaling in de komende twee jaar zal er één uitduel zonder publiek gespeeld worden, meldt PSV op zijn website.

Volgens de club heeft de aanklager betaald voetbal voor deze straffen gekozen, omdat hij vindt dat PSV te weinig heeft gedaan om de aanstichters van de spreekkoren te achterhalen.

Algemeen directeur Toon Gerbrands liet weten de sanctie van de KNVB te accepteren, hoewel het "ondoenlijk was om iedereen op heterdaad te betrappen en identificeren".

"Wij hebben daarom aan iedereen laten weten dat we dit niet nogmaals tolereren, dat het niet past binnen de kernwaarden van PSV."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie