Voetbal

Robben mist training Bayern München voor topper tegen Dortmund

Arjen Robben ontbrak donderdag volgens Duitse media op de training bij Bayern München. De vleugelspeler liet de groepstraining schieten en werkte binnen aan een individueel herstel. 

Zijn inzetbaarheid tegen Borussia Dortmund aanstaande zaterdag is onzeker geworden.

Tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg vorige week zondag (1-3 winst), bleef Robben in de rust in de kleedkamer achter. Hij maakte na precies een jaar zijn rentree in Oranje.

Na afloop van het duel zei de buitenspeler dat de spierblessure meeviel. "Ik was hartstikke blij om er weer bij te zijn. Ik had me voorgenomen om een lekkere wedstrijd te spelen. Geen druk, niks proberen te forceren."

Een dag later verklaarde clubarts Volker Braun dat de aanvaller geen ernstige schade had opgelopen. Door divers blessureleed kwam Robben dit seizoen tot slechts zes competitieduels voor Bayern. 

Naast de Nederlander ontbrak ook Arturo Vidal op de training. De Chileen viel geblesseerd uit in de interland tegen Uruguay. Het is nog niet duidelijk of hij komende zaterdag bij de wedstrijdselectie van Carlo Ancelotti zit. Kingsley Coman en Javi Martinez zijn sowieso niet inzetbaar.

De wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Bayern München start zaterdag om 18.30 uur.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Bundesliga

Lees meer over:
Tip de redactie