Voetbal

Politie vermoedt dat gokmaffia achter bomaanslag op FIFA-functionaris zit

Het bedrijf van de Cypriotische FIFA-functionaris Costakis Koutsokoumnis is woensdagnacht het doelwit geworden van een bomaanslag. De politie vermoedt betrokkenheid van de gokmaffia.

Een zelfgemaakte bom verwoestte de verzekeringsbank in de Cypriotische havenstad Limasol volledig, zo meldt onder meer nieuwssite In Cyprus donderdag. Vier jaar geleden was het bedrijf ook al doelwit van een aanslag.

Koutsokoumnis heeft  tegen de politie verteld dat de aanslag is gepleegd door ''onderwereldfiguren die zijn betrokken bij matchfixing.''

Cyprus beschikt over het recordaantal gemanipuleerde wedstrijden. Koutsokoumnis werd onder meer door de FIFA aangesteld om dit probleem op te lossen.

Griekenland

Het is de tweede aanslag in korte tijd. Vorige week werd het vakantiehuis van een scheidsrechtersbaas in Griekenland in brand gestoken. Als reactie daarop besloot de voetbalbond alle nationale voetbalcompetities stil te leggen.

De politie brengt beide aanvallen nadrukkelijk met elkaar in verband en vermoedt dat een gokmaffia achter beide aanslagen zit.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie