Voetbal

'Engelse bond wil Southgate voor vier jaar aanstellen als bondscoach'

De Engelse voetbalbond FA wil Gareth Southgate deze maand een vierjarig contract als bondscoach voorleggen, zo melden Britse media.

Martin Glenn, directeur van de FA, zegt dat de knoop spoedig wordt doorgehakt. "We moeten even de tijd nemen om te analyseren, maar hopelijk niet te lang", zegt hij tegen The Guardian.

"Southgate is een goede kandidaat voor het bondscoachschap. Na de laatste vier wedstrijden is zijn positie alleen maar sterker geworden."

De Engelsman volgde in september de ontslagen Sam Allardyce op als interim-bondscoach. Allardyce werd na slechts 67 dagen ontslagen nadat er beelden opdoken waarop hij door undercoverjournalisten werd verleid om een lucratieve deal te sluiten over advies bij illegale transferpraktijken.

Onder leiding van Southgate won Engeland in de WK-kwalificatie van Malta en Schotland en speelde het in diezelde reeks gelijk tegen Slovenië. Een oefenduel met Spanje eindigde eveneens in een gelijkspel.

Duidelijkheid

Na de wedstrijd van dinsdag tegen Spanje op Wembley verklaarde de 46-jarige trainer dat hij duidelijkheid wil krijgen van de FA over zijn toekomst.

Voor zijn aanstelling als interim-bondscoach had Southgate Jong Engeland onder zijn hoede. "Aangezien het EK onder 21 komende zomer plaatsvindt, wil ik graag snel weten waar ik de komende weken mijn auto moet parkeren", zei hij.

Bekijk de stand en het programma in de WK-kwalificatie

NUwerk

Tip de redactie