Darts

Van Gerwen eenvoudig naar laatste acht bij Grand Slam of Darts

Michael van Gerwen heeft zich woensdag zonder al te veel problemen geplaatst voor de kwartfinales bij de Grand Slam of Darts. De titelverdediger versloeg de Schot Robert Thornton met 10-5.

Van Gerwen was het toernooi in Wolverhampton begonnen met drie simpele zeges in de groepsfase. Hij won van Max Hopp (5-1), Martin Adams (5-2) en Brendan Dolan (5-1).

De 27-jarige Brabander had het in de achtste finales tegen Thornton aanvankelijk moeilijk en was in het eerste deel van de partij zichtbaar ontevreden.

Na de eerste pauze herstelde Van Gerwen zich door bij een 3-2 stand dubbel zes uit te gooien en de eerste break te plaatsen. Vervolgens liep hij uit naar 6-2. Thornton gooide daarop een aantal keren knap uit, kwam terug naar 6-4, maar 'Mighty Mike' liet zich niet meer verrassen.

Van Gerwen noteerde in de partij een gemiddelde van 100,29. Voor een plek in de halve finales komt hij opnieuw uit tegen Dolan, die in een spannende partij Gerwyn Price de baas was: 10-9.

Taylor

Eerder op de avond plaatste zesvoudig winnaar Phil Taylor zich al voor de kwartfinales door Jeff Smith met 10-5 te verslaan. Vorig jaar versloeg Van Gerwen zijn rivaal in de finale van de Grand Slam of Darts met 16-13.

Van Gerwen was woensdag de enige Nederlander die in actie kwam. Raymond van Barneveld, Benito van de Pas en Danny Noppert krijgen donderdag de kans om zich onder de laatste acht te scharen.

Het evenement is gedoteerd met een prijzengeld van circa 460.000 euro. Voor de winnaar ligt een bedrag van ongeveer 115.000 euro klaar.

Lees meer over:
Tip de redactie