Hockey

Vijf Nederlandse hockeyers geveild voor Hockey India League

Zes Nederlandse hockeyers zijn in januari en februari actief in de Hockey India League. De spelers werden woensdag op een veiling aangetrokken voor de lucratieve competitie.

Robert van der Horst was de duurste Nederlandse speler. De middenvelder van Oranje-Rood maakt voor 43.000 dollar (40.000 euro) de tijdelijke overstap van zes weken naar Jaypee Warriors.

Ook Oranje-internationals Seve van Ass (36 duizend euro), Sander Baart (32 duizend euro),  Billy Bakker (28 duizend euro) en Sander de Wijn (18 duizend euro) werden woensdag geveild voor de Indiase competitie.

Oud-international Wouter Jolie heeft een doorlopend contract bij Utter Pradesh Wizards. Hij zal ook komende winter bij die club actief zijn en gaat komende winter samenspelen met Baart en Van Ass.

De duurste speler op de veiling was de Indiase tophockeyer Gurbaj Singh die voor 99.000 dollar werd aangetrokken door Ranchi Rays.

Hoofdklasse

Acht buitenlandse spelers uit de Nederlandse Hoofdklasse zijn eveneens aangetrokken door clubs uit India.

Dat levert mogelijk problemen op met de competitieplanning. Het finaleweekend van de NIL is in hetzelfde weekend als de eerste speelronde na de winterstop in Nederland. Enkele clubs hebben er bij de KNHB op aangedrongen de speelronde te verplaatsen.

De Hockey India League bestaat sinds 2013. Zes weken lang spelen enkele van de beste hockeyers ter wereld tegen elkaar in een competitie van zes ploegen.

NUwerk

Tip de redactie