Voetbal

Messi leidt boycot Argentijnse pers wegens 'gebrek aan respect'

Lionel Messi en zijn Argentijnse ploeggenoten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de pers geboycot na hun overwinning (3-0) op Colombia in de WK-kwalificatie.

De spelers van het Argentijnse elftal vinden dat zij onheus bejegend worden door een deel van de Argentijnse media. Ze hebben veel kritiek ontvingen vanwege de matige resultaten in de WK-kwalificatiereeks.

"We hebben besloten niet meer met de pers te praten'', zei Messi omringd door zijn ploeggenoten na het duel waarin hij zijn ploeg met een goal en een assist naar een belangrijke zege leidde.

Directe aanleiding is een radioverslag waarin werd beweerd dat aanvaller Ezequiel Lavezzi na een training marihuana had gerookt. De 31-jarige aanvaller van Hebei China Fortune ontkent de beschuldiging en zou overwegen om het radiostation voor de rechter te slepen.

Privéleven

"We hebben zo veel beschuldigingen naar ons hoofd gekregen, er is geen enkel respect voor ons", aldus Messi.

"We hebben het eerst laten gaan, maar hebben nu geen keus meer. De beschuldiging jegens Lavezzi is heel serieus en als wij niets zeggen, dan zal iedereen maar alles geloven wat er gezegd wordt."

"We weten dat er onder jullie genoeg journalisten zijn die ons wel netjes behandelen, maar in iemands privéleven wroeten is heel slecht en daarom doen we dit.''

De volledige selectie van 25 spelers verliet vervolgens de persconferentie.

Stoppen

Messi ruziede in het verleden vaker met de Argentijnse media, die de sterspeler van FC Barcelona in het Argentijnse shirt veel minder zien uitblinken dan bij zijn club.

De aanvaller kondigde afgelopen zomer na de verloren Copa América-finale zelfs aan dat hij zou stoppen als international, maar anderhalve maand later kwam hij daarop terug.

Argentinië staat na twaalf van de achttien WK-kwalificatiewedstrijden in Zuid-Amerika op de vijfde plaats in de poule. Die plek geeft aan het einde van de rit recht op een play-off tegen de nummer één van Oceanië.

Tip de redactie