Steven Gerrard vertrekt na anderhalf jaar bij LA Galaxy. De 36-jarige middenvelder heeft besloten zijn contract bij de Amerikaanse club niet te verlengen.

Gerrard maakte in de zomer van 2015 de overstap van Liverpool naar LA Galaxy. De 114-voudig international van Engeland speelde in Amerika 34 wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde en goed was voor veertien assists.

Het seizoen in Amerika is voor LA Galaxy voorbij, waardoor Gerrard zijn laatste wedstrijd voor de club al heeft gespeeld. De formatie uit Los Angeles werd dit seizoen in de halve finales van de play-offs uitgeschakeld.

Gerrard wordt de laatste tijd veelvuldig in verband gebracht met een terugkeer naar Liverpool als trainer. De voormalig aanvoerder van de 'Reds' voerde daarover al een gesprek met manager Jürgen Klopp.

Teleurgesteld

Gerrard, die van 1998 tot 2015 voor Liverpool speelde, neemt met gemengde gevoelens afscheid van LA Galaxy.

"Toen ik Liverpool verliet, had ik als doel om LA Galaxy het kampioenschap te bezorgen. Ik ben teleurgesteld dat we daar niet in zijn geslaagd. Desondanks kijk ik met trots terug op mijn periode hier", aldus de Engelsman op de site van de club.

Het is nog niet bekend wat de volgende stap zal zijn in de loopbaan van Gerrard. "Ik ga nu tijd doorbrengen met mijn familie en zal dan rustig nadenken over mijn toekomst."