Voetbal

Assaidi (28) laat contract bij Al-Ahli ontbinden

Oussama Assaidi heeft dinsdag zijn contract bij Al-Ahli laten ontbinden. De 28-jarige aanvaller vertrekt uit de Verenigde Arabische Emiraten om zijn carrière nieuw leven in te blazen.

"In het slechtste geval kan ik nog vijf jaar op een hoog niveau uitkomen. Ik heb een stapje teruggedaan om er weer twee vooruit te kunnen zetten", zegt Assaidi in gesprek met Voetbal International.

De 17-voudig international van Marokko, die sinds 2015 voor Al-Ahli speelde, begon zijn loopbaan bij Almere City en speelde vervolgens voor De Graafschap en sc Heerenveen. In dienst van de Friezen wist Assaidi zich in de kijker te spelen van Liverpool, waar hij in 2012 een vierjarig contract tekende.

Bij de 'Reds' kwam de vleugelspeler weinig aan spelen toe, waarna Liverpool hem verhuurde aan Stoke City. In de winter van 2015 verkoos Assaidi een avontuur in Dubai boven een langer verblijf bij Stoke.

Geld

Assaidi had naar eigen zeggen niet verwacht dat hij zou kiezen voor een avontuur in het Midden-Oosten. "Maar als die aanbieding eenmaal voor je ligt en je kunt een aantal dingen veiligstellen, dan is het verdomd lastig om nee te zeggen."

"Ik ben voor het geld gegaan", bekent Assaidi. "Dat ga ik niet ontkennen. Ik hoor anderen zeggen dat ze naar het Midden-Oosten gaan voor het sportieve, maar wie gelooft dat?"

Na zijn periode van anderhalf jaar bij Al-Ahli, waar de aanvaller tot 14 wedstrijden kwam, hoopt Assaidi zijn loopbaan zo snel mogelijk nieuw leven in te blazen. 

"In mijn hoofd ben ik bezig gebleven met een terugkeer in de top. Dat kan ideaal in een vertrouwde omgeving. De sportieve ambitie is altijd gebleven en geld is momenteel niet het belangrijkste."

Lees meer over:
Tip de redactie