Voetbal

Voorzitter Sporting Lissabon beschuldigd van spugen

Sporting Lissabon-voorzitter Bruno De Carvalho wordt ervan beschuldigd dat hij zijn collega Carlos Pinho in het gezicht heeft gespuugd. Na de wedstrijd tussen Sporting en Arouca ontstond er een opstootje in de spelerstunnel.

De wedstrijd werd al op 6 november gespeeld, maar pas maandagavond publiceerde Arouca op zijn Facebook-pagina de beschuldiging aan het adres van De Carvalho. Er zijn bovendien videobeelden uit de catacomben van het José Alvelade-stadion vrijgegeven waarin de clubvoorzitter van Sporting inderdaad lijkt te spugen.

"Wij begrijpen de wanhopige poging van de voorzitter van Sporting om het publiek iets anders te laten geloven volledig, maar hij was absoluut niet het slachtoffer", schrijft Arouca. "De voorzitter van Sporting spuwt duidelijk in het gezicht van de voorzitter van FC Arcoua."

"De videobeelden zijn veelzeggend en liegen niet! Je verdient het niet om te werken in het voetbal."

De wedstrijd tussen Sporting en Arouca eindigde in een 3-0 zege voor de club van Bas Dost, Marvin Zeegelaar en Luc Castaignos. Sporting staat tweede in de Portugese Primeira Liga. Arouca, dat eerder dit seizoen Heracles Almelo uitschakelde in de voorronde van de Europa League, staat op de voorlaatste plaats.

NUwerk

Tip de redactie