Bayern verwacht dat Robben zaterdag inzetbaar is tegen Dortmund

Arjen Robben heeft geen fysieke schade overgehouden aan het WK-kwalificatiduel zondag tussen Luxemburg en Nederland (1-3). De aanvaller werd in de rust gewisseld, maar volgens zijn club Bayern München is alles in orde.

De 32-jarige Robben kan zaterdag meespelen in de topper in de Bundesliga tegen Borussia Dortmund, meldt de club maandag op de website.

De aanvaller, die in Stade Josy Barthel de 0-1 maakte voor Oranje, speelde slechts een helft omdat hij een lichte verkramping in zijn bovenbeen voelde. 

Bayern liet maandag direct een uitgebreid onderzoek uitvoeren, maar volgens clubarts Volker Braun heeft de blessuregevoelige aanvaller geen ernstige schade opgelopen.

Geen risico

Robben dacht zondag ook al dat het wel meeviel met de blessure. Het liefst was de vleugelspits gewoon verder gegaan. 

"Maar de dokter zei dat we geen risico moesten nemen. Die verantwoordelijkheid moet je dan nemen. Ik ga er niet vanuit dat het lang gaat duren", zei hij zondag. "In principe is het niet zo erg.''

De Groninger speelde juist zijn eerste interland in precies een jaar tijd. Hij werd na het oefenduel Wales-Nederland (2-3) van 13 november 2015 door verschillende blessures niet meer opgeroepen door bondscoach Danny Blind.

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga

NUwerk

Tip de redactie