Formule 1

Verstappen hoopt eerste bocht in GP Brazilië heelhuids door te komen

Max Verstappen beseft dat het zondag tijdens de Grand Prix van Brazilië vooral van belang is om goed door de eerste bocht te komen. De 19-jarige Nederlander start vanaf plek vier en zit tussen de twee Ferrari's in.

"Hopelijk heb ik een goede start en kom ik heelhuids door de eerste bocht. Ik hoop dat het regent morgen en dan zien we wel wat er gebeurt. Onze lange runs zagen er in ieder geval goed uit", aldus Verstappen zaterdag op zijn eigen website na de laatste kwalificatiesessie.

De Limburger klokte op het circuit van Interlagos een tijd van 1.11,485. Daarmee moest hij Lewis Hamilton (1.10,736), Nico Rosberg (1.10,838) en Kimi Raikkonen (1.11,404) voor zich dulden.

Na afloop van de laatste sessie baalde Verstappen vooral van het feit dat hij zijn meerdere moest erkennen in Raikkonen. De Finse coureur van Ferrari wist pas op het einde de derde startplek van Verstappen over te nemen.

Achterkant

"In de eerste sector won ik twee tienden, maar daarna verloor ik in bocht acht de achterkant en toen was het over", verklaart Verstappen, die tijdens de kwalificaties ook niet opgewassen was tegen Mercedes-coureurs Hamilton en Rosberg.

"Mercedes schroefde de motoren op, waardoor we veel tijd verloren op het rechte stuk. We hadden last van grote verschillen tussen de sets banden en dat is iets dat we nog moeten onderzoeken."

De Grand Prix van Brazilië wordt zondag om 17.00 uur verreden. Rosberg kroont zich bij een zege tot wereldkampioen. 

Lees meer over:
Tip de redactie